Puss og fasade

wd_arrow

Pussarbeid er blitt stadig mer populært, det gir en slitesterk og vedlikeholdsvennlig fasade.  Innendørspuss kan smøres direkte på vegg og du vil få en struktur i veggen som skaper liv. Både på innendørs og utendørs kan du benytte deg av fargekoder fra både Jotun og Flugger.

Pussarbeid

Utvendig pussarbeid

En pusset fasade gir en slett og slitesterk overflate som er svært vedlikeholdsvennlig. Puss kan gjøres på tegl, leca og vi har i dag StoVentec som vi bruker på fasader. Dette er en ideell løsning for deg som ønsker et trygt og fleksibelt fasadesystem.

Innendørs pussarbeid

Pussede overflater innendørs er blitt meget populært, du får en struktur på veggen som skaper liv. Puss gir store valgmuligheter når det gjelder bruksområder,farge og strukturer.

Eksempel på systemoppbygging:

Bruk:
 • Ved nybygging og rehabilitering
 • I kombinasjon med isolasjon i ønsket tykkelse
 • På de fleste underlag (bl.a. betong, puss, murverk, lettbetong og bindingsverk)
 • Underkonstruksjon av rustfritt stål/aluminium i kombinasjon med isolasjon
 • På fullisolert bindingsverk med trelekter eller stålprofiler
Egenskaper:
 • To-trinns-tetning
 • Fuktsikkert med lufting og drenering
 • Tåler høy mekanisk belastning
 • Lett, fleksibel og pussbærende plate av resirkulert glassgranulat
 • Smussavvisende
 • Lotus-fffekt med Sto Lotusan sluttpuss

Fasade

Å investere i fasade gir flere gunstige fordeler. Her er noen av dem:

 • Reduserte oppvarmingskostnader
 • Økt verdi og levetid på bygningen
 • Mer behagelig inneklima gjennom året

Forblending av fasade

Forblending med tegl eller hus gir ikke bare et spennende utseende, men også andre fordeler, som lavt behov for vedlikehold og gode muligheter for etterisolering.

Det er ikke alltid nødvendig å forblende hele fasaden. Det er mulig å forblende bare én vegg, som kontrast til resten av huset.

Luftede fasade

StoVentec er et to-trinns forseglet ventilert fasadesystem egnet for både renovering og nybygg.
StoVentec gir mye plass til å designe fasadeoverflaten gjennom sitt store spekter av overflatebelegg: Puss, murstein, naturstein, glasspaneler og glassmosaikk. Systemet kan enkelt monteres på forskjellige typer underkonstruksjoner. De justerer ujevne fasadeoverflater og kan med fordel brukes til å skape liv i fasader med nivåforskjeller eller buede overflater.

Med luftede fasade kan du velge i et stort fargekart i sluttpussen. Sto tilbyr fargekoder fra både Jotun og Flügger.

Isolert fasade

Isolert fasade gir reduserte oppvarmingskostnader, et behagelig inneklima og energieffektive bygninger med lang levetid og økt verdi. Vi tilbyr fem forskjellige typer isolasjon for forskjellige behov.

Klimaendringer og økt levestandard stiller strengere krav til lufttette og energieffektive fasader. Våre fasadesystemer er optimalisert for å tåle varme, kulde, fuktighet og belastning. Fasadesystemene er enkle å påføre og kan kombineres med mange overflatebelegg som varierer i form, farge og struktur.

Vi bruker Sto-InnoDrain, en drenerende isolasjonsplate som har en utmerket energiytelse, høy sikkerhet og stor fleksibilitet. Sto-InnoDrain inngår i StoTherm Vario D – et drenert isolert fasadesystem som i kombinasjon med StoGuard blir totrinnstettet.

StoTherm Vario D er den ideelle løsningen for deg som ønsker et kompakt fasadesystem og som vil bruke et lett isolasjonsmateriale med god isolasjonsverdi, god dreneringsevne og dokumentert brannsikkerhet. Det er heller ikke tilsatt miljøfarlige stoffer.

Når du velger Isolert fasade kan du velge i et stort fargekart i sluttpussen. Sto tilbyr fargekoder fra både Jotun og Flügger.