Piper og ildsted

wd_arrow
Waldeland & Dubland har bred erfaring når det kommer til pipe- og skorsteins-rehabilitering. Vi har kompetanse til å erklære ansvarsrett for arbeid med piper, og har i flere år utført en rekke rehabiliteringsarbeid og muring av pipetopper.

Ildsted

Vi monterer, murer og rehabiliterer ildstedet ditt. Med lang erfaring og bred kompetanse har vi mulighet til å både reparere eksisterende skorstein, eller rive og bygge nytt.
Vi importerer ildsted fra flere ulike aktører, og er opptatt av at du som kunde skal få det du ønsker deg. Vi har lang erfaring med å sette opp piper og peiser – vi vet hva som skal til for å sikre et godt resultat.

Vi hjelper deg gjerne med planlegging og råd for at du skal få et resultat du er fornøyd med. Våre leverandører tilbyr mange ulike alternativer, og vi tar hånd om både leveranse og montering.

Vi er stolte over å være leverandør av ildsted og piper fra Schiedel. Schiedel passer i alle type hus og vi kan også montere Schiedel-startboks til deg som ønsker et ildsted i fremtiden.

Reparasjon og rehabilitering
Når bør pipa få seg en omgang?

Innvendig

Monteringsfeil er blant de vanligste årsakene for innvendig skade på pipe og skorstein. Det kan også skyldes gamle og upresise igjen-muringer fra tidligere ildsteder, sprekker i mørtelfuger, åpne hull og gjennomgående sprekker eller byggefeil fra byggeår.

Vi har ulike metoder for å identifisere skadeomfang og utføre innvendig rehabilitering av pipe. Disse har forskjellige egenskaper og oppstillingsvilkår. Vilkårene setter blant annet krav til hvor stor avstand pipen skal ha til brennbart materiale.

Vi tilbyr:
  • Innvendig rehabilitering med nedsenkning av syrefast stålrør
  • Innvendig rehabilitering med glidestøp

Utvendig

Pipetopper er svært utsatt for vær og vind. Høye temperaturer i pipeløpet kombinert med kalde temperaturer er hard påkjenning for murverket, som kan føre til at konstruksjonen brytes ned.
I motsetning til innvendig, er det fra utsiden enkelt å se nedbrytningen av pipetoppene. Ved flassing fra pipetoppen anbefaler vi deg å ta kontakt fortløpende for å hindre at noe faller ned.

Rehabilitering av pipe/skorstein med nedsenkning av nytt innerør, oppføring av ny skorstein og rivning av skorstein er søknadspliktig etter Plan og Bygningsloven § 20 -1. bokstav f. Dette kan vi også hjelpe deg med.

30_pluss_desktop
30_pluss_mobil

Våre dyktige prosjektledere har mesterbrev i murerfaget og vi tar på oss oppdrag for både private og profesjonelle kunder.